Eiwitrijke low fat Burger

Wie zei dat een hamburger eten niet in een dieet past is nog niet door mij gecoached. Het gaat niet om wat voor gerecht je eet, het gaat om hoe je het maakt. In dit recept leer ik je een hamburger maken, die weinig vet bevat (minder dan de helft van een Big Mac) en veel proteïne (30% meer).

Macros:  412 Kcal - 11,5 gr Vet - 36 gr Proteïne - 38 gr Carbs

Wat heb je nodig?

  • Een meergranen bol (ca 90 gram)
  • Een stuk tartaar (100 gram) of een stuk duitse biefstuk (100 gram)
  • 1 Ei (we gebruiken alleen het eiwit)
  • 1 kleine Ui
  • Een beetje sla, tomaat en komkommer
  • Klein beetje Heinz BBQ ketchup (10 gram)
  • 1 plakje Cheddar kaas (25 gram)

Aan de slag:

Allereerst gaan we de burger maken. Snij een ui in hele kleine blokjes en scheid het eiwit van de dooier. Doe het eiwit met een beetje uit in een kom en doe hierbij de tartaar. De burger maken we van tartaar, rijk aan proteïne en nauwelijks vet. Het stuk tartaar prak je door het eiwit met de uitblokjes heen. Door het eiwit, maak je je vlees niet alleen lekker luchtig en mals, je burger is gelijk iets groter en we houden natuurlijk van een groot stuk vlees op onze burger.

Doe hierdoor een beetje peper en zout en wat kruiden naar wens. Zo maak je met een beetje kaneel, oregano en komijnpoeder een burger die doet denken aan een stuk heerlijk vlees bij de griek. Prak het tot een geheel. Je koekenpan maak je met een beetje keukenpapier en olijfolie vet, het hoeft niet te drijven in het vet. Zorg natuurlijk wel voor een goede koekenpan met anti-aanbaklaag.

Door je tartaar met eitwit en een beetje ui door elkaar te prakken, maak je je vlees niet alleen lekkerder en malser. Hij is ook nog een stuk groter. Je kunt ook duitse biefstuk gebruiken.

 vergelijk-voor-en-na

Vervolgens bak je de burger aan een kant gaar, met een deksel op de pan. De deksel op de pan is belangrijk, zo blijft de hitte in de pan en gaart de burger meer door. Het vlees is namelijk iets slapper door het eiwit en anders kan deze bij het omdraaien makkelijke uit elkaar vallen.

Snij het broodje open en beleg deze met wat sla, leg de burger erop, samen met de plak Cheddar en wat komkommer en tomaat.

Tip: Wanneer je macro's het toestaan, kun je hier ook nog lekkere friet bijmaken. Gebruik hiervoor zoete aardappel die je bereid in de oven of airfryer.

Eet smakelijk, laat me weten hoe je hem vond!

 

 

Bjorn

Hallo! Ik ben Björn de Vaal, 27 jaar en ervaren online personal trainer, voedingsdeskundige en coach. Via mijn blog deel ik graag mijn kennis en ervaringen op het gebied van training en voeding.

Wil je dat ik een onderwerp behandel? Laat het mij weten via info@bjorndevaal.nl of het contactformulier.

Recepten

Low fat - High protein Burger

Low fat - Tomaten Aubergine Soep

Online personal training blogs

 

Recente artikelen over Fitness en Voeding