Fucking lekkere tomaten aubergine soep

Afgelopen week heb ik me toch een soep gegeten mensen. Die moet ik gewoon met je delen. Niet alleen lekker: ook voor iedereen geschikt om makkelijk in te passen in je eetschema, hij bevat namelijk 92 kcal per kom en is ook nog eens enorm voedzaam! Ideaal dus als je nog honger hebt en niet veel meer kunt eten in je dieet.

Macros per kom :  92 Kcal - 4 gr Vet - 4 gr Proteïne - 10 gr Carbs

https://www.bjorndevaal.nl/images/20170309_183.jpg

Wat heb je nodig voor 6 kommen soep

400 gram uien

600 gram tomaten (pak trostomaten, echt veel lekkerder)

500 gram gezeefde tomaten (1pakje)

een aubergine

een paar tenen knoflook op eigen smaak

4 boullionblokjes

een rode peper

Philedelphia light met bieslook

een staafmixer

 

Aan de slag:

We beginnen met het snijden van de uien, of als je net als ik een pesthekel hebt aan snijden: gooi ze in de keukenmachine. Het hoeft niet mooi gesneden te zijn, alles wordt straks tot pulp gemixt. Ook de teentjes knoflook doe je er gesneden bij. Ik heb er in dit geval 4 tenen voor gebruikt.

De uien laat je samen met de knoflook met een eetlepel olijfolie even fruiten. Op die manier komt de smaak van de uien goed vrij. Ondertussen snij je de tomaat in blokjes, of ook gewoon in de keukenmachine. Hetzelfde geldt voor de aubergine en de peper. Verwijder de pitjes bij de peper, tenzij je van echt pittige soep houdt. 

Giet een liter water bij de uien/knoflook en voeg hierbij de tomaat,gezeefde tomaten, aubergine, boullionblokjes, peper. Laat dit geheel nog even twintig minuten tot een half uur koken. Hierna mix je het geheel met de staafmixer tot een mooie dikke egale soep.

Je kunt nu ongeveer 6 kommen soep bouwen. Serveer je soep meteen lepel (ca 15gram) philedelphia light (bieslook kruiden) en echt: genieten!

 

https://www.bjorndevaal.nl/images/20170309_182.jpg

 

Recente artikelen over Fitness en Voeding